In alle sectoren kunnen er oplevingen zijn en kunnen er veranderingen plaatsvinden. Een voorbeeld hiervan is het levenstestament dat de laatste jaren in opkomst is. Het is inmiddels een van de akten die het meest getekend wordt in Nederland.
Levenstestament
In een levenstestament staan uw wensen wanneer u door ziekte of een ongeval niet meer in staat bent om zaken zelf te regelen. U kunt dan iemand aanwijzen in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen. Zo houdt u zelf de regie en worden de zaken volgens uw wensen geregeld.
Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten: een voor uw financiële belangen en een voor uw medische en persoonlijke zaken. U legt alle zaken die u geregeld wilt hebben in één akte vast. Het is ook mogelijk om alleen voor uw financiële zaken een volmacht op te stellen.
De mogelijkheden en werkwijze van de notariële volmacht en het levenstestament zijn hetzelfde.
Het grote verschil tussen een testament en een levenstestament is dat iemand bij een levenstestament nog wel in leven is maar niet meer bij machte om grote beslissingen te nemen.
Ook voor ondernemers is het belangrijk om zo’n levenstestament te laten opstellen.
Als er iets gebeurt, bijvoorbeeld als u door een ongeluk in coma raakt en u niet bij machte bent zelf een beslissing te nemen, kan een bedrijf toch door blijven draaien.
Naast een coma, kan het ook gaan om dementie of een hersenbloeding waardoor iemand zelf geen beslissingen meer kan nemen.
“Doordat we allemaal ouder worden, komen die situaties steeds vaker voor”, onderstreept Luc Malherbe. “Maar ook voor jonge mensen is het verstandig een levenstestament te laten opstellen. Iedereen kan immers betrokken raken bij een ongeluk of in een andere vervelende situatie terecht komen”
Als u vragen heeft over het levenstestament of u wilt een vrijblijvende offerte aanvragen hiervoor, kan dat hier.